Huis staat al 10 jaar te koop op Google Maps | Radar Checkt

De familie Brouns woont al jaren zeer tevreden in een mooi huis in Eindhoven. Maar als je naar hun huis in Street View op Google Maps kijkt, zou je daar anders over kunnen denken. Al tien jaar staat het bord ‘Te Koop’ in de tuin. De familie is inmiddels al meerdere malen door een makelaar benaderd. Meneer Brouns is er niet blij mee en heeft er alles aan gedaan om de foto door Google Maps te laten vervangen of verwijderen. Maar zonder resultaat. Verslaggever Fons Hendriks gaat uitzoeken hoe dat zit, in Radar checkt. 

De familie vindt het vooral vervelend dat het nu lijkt alsof hun huis onverkoopbaar is. 'Alsof er iets mis is met het huis, dat is niet prettig', aldus mevrouw Brouns. Meneer Brouns vindt vooral dat het de plicht is van Google om de foto’s bij te houden. 

Meerdere contactpogingen

Omdat na meerdere contactpogingen met Google geen verandering in de situatie is gekomen, besluit Fons samen met de familie een foto te maken van de huidige situatie voor Street View. Vervolgens belt hij met Google. Maar hij krijgt een bandje. De stem op het bandje zegt dat als er een probleem is met een foto op Street View, dit eenvoudig door te geven is door op de link ‘Meld een probleem’ te klikken. En de verbinding wordt verbroken. Maar meneer Brouns weet dat dat niet werkt, hij heeft het inmiddels al vier keer gedaan. Fons probeert op verschillende manieren om een persoon van Google aan de lijn te krijgen. Zonder succes.

Lees ook: Jouw huis op Google Street View?

Reactie Google

Uiteindelijk stuurt Fons een mail en krijgt de volgende reactie: 

'Wij begrijpen dat het vervelend is voor de familie dat ze benaderd worden omdat er een bord op de beelden staat, onze collega's hebben het bord daarom nu 'geblurred (onduidelijk gemaakt).

Er is overigens van deze specifieke locatie geen nieuwer Street View beeldmateriaal beschikbaar dan dat van 2009 (dit zijn de meest recente beelden die voor Street View op deze locatie zijn gemaakt).  We kunnen een object (bijv huis, bord, auto etc) vervagen op verzoek (via 'meld een probleem' in Street View). Ook kunnen gebruikers zelf content toevoegen aan Street View (zie hier voor meer info). Deze beelden zijn additioneel. Technisch werkt het opnemen van beelden met de auto's van Street View als volgt: De auto's van Streetview hebben naast elkaar gelegen camera's die 360 graden foto's nemen die iets overlappen (om lacunes in de 360 graden foto's te voorkomen). De gemaakte foto's worden aan elkaar geplakt tot één 360°-afbeelding. Vervolgens maken we vloeiende overgangen, zodat de naden niet opvallen. '

De familie Brouns is blij met de aanpassing van Google Maps na al die jaren. Maar een nieuwe foto van Street View zou natuurlijk het allermooist zijn. Die vraag staat nog uit.

Forumreacties

19
  • Door Radar

Makelaars die je na 10 jaar nog steeds bellen omdat het verkoopbordje bij je huis nog op Google Maps is te zien. Wat moet je doen? Maandag 7 oktober 2019 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1 Lees meer: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/huis-staat-al-10-jaar-te-koop-op-google-maps-radar-checkt/

  • Door tttlocke

Een goede prijs vragen?

  • Door 16again

Staat je telefoonnummer er dan bij op google maps? Item voor begin april ?