background branding

Huishoudens gaan in 2018 paar tientjes meer betalen voor stadsverwarming

hogere-kosten-stadsverwarming-171223.jpg

Huishoudens die gebruik maken van blok- of stadsverwarming gaan volgend jaar 58 euro meer betalen dan dit jaar. Dat blijkt uit de maximum tarieven die de Autoriteit Consument & Markt heeft vastgesteld. Gebruikers betalen in 2018 daardoor gemiddeld 1151 euro voor warmte.

De stijging komt volgens de ACM door de koppeling van de tarieven voor warmte aan de tarieven voor gasverwarming, die wettelijk is vastgelegd. Stijgen of dalen de kosten voor gasverwarming, dan bewegen de prijzen voor warmte mee.

De vaste kosten voor transport, levering en aansluitingen stijgen met gemiddeld 10 euro. Daarbovenop zullen variabele kosten met 48 euro stijgen. Dit betreft gasprijzen en energiebelastingen.

Hogere kosten dan met een gasaansluiting

Radar besteedde eerder dit jaar aandacht aan stadsverwarming. Hieruit bleek dat huishoudens meer betalen voor stadsverwarming dan met een gasaansluiting. Als je blok- of stadsverwarming hebt is overstappen naar een andere energieleverancier niet of nauwelijks mogelijk.Bekijk het fragment over hogere kosten stadsverwarming

Bron: ANP