background branding

Hulp bij overgewicht vergoed door verzekeraar vanuit basispakket

basispakket-overgewicht-01-06-2018-780.jpg

Mensen die iets willen doen aan hun overgewicht kunnen in de toekomst bepaalde vormen hulp vergoed krijgen door de zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld diëtisten en coaches worden toegevoegd aan het pakket, laat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) weten.

'Als je gezonder gaat leven maak je minder ziektekosten', zo redeneert Bruins over de toevoeging van de zogenoemde leefstijlbegeleiding. 'Soms kan je helemaal van een ziekte afraken als je gezonder gaat leven. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde vormen van diabetes.'

Veranderingen basispakket

Bruins haalt zware soorten paracetemol die alleen verkrijgbaar zijn via de apotheek uit het basispakket. Ook bepaalde vitamines worden in de toekomst niet meer vergoed.

Met de maatregelen wordt zo'n 20 miljoen euro bespaard, aldus de minister. Een druppel op de gloeiende plaat van de gezondheidszorg, erkent hij, 'maar er komen nog heel veel meer druppeltjes'. De besparing wordt grotendeels gebruikt om patiënten te ontzien die nu nog veel moeten bijbetalen voor bepaalde andere geneesmiddelen.

Bron: ANP