background branding

Hulp voor ouders die sportcontributie niet meer kunnen betalen door corona

18052020 sporten.jpg

Ouders die de contributie van een sportclub niet meer kunnen betalen omdat ze door de coronacrisis in geldnood zitten, kunnen rekenen op hulp. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur roept gedupeerde gezinnen op zich te melden en betaalt dan tijdelijk de contributie voor een sportvereniging of cultuurclub.

In de vandaag gelanceerde campagne 'Mag ik straks ook weer meedoen?' wordt het belang van samen sporten en meedoen aan culturele activiteiten onderstreept. In Nederland groeien ruim 272.000 kinderen op in armoede en dat aantal zal door de crisis toenemen, vreest het fonds.

Armere gezinnen

'Voor een rijk land als Nederland leven er al jaren veel te veel kinderen en jongeren in armere gezinnen. Nu veel bedrijven bezuinigen of omvallen, zal de werkloosheid en daarmee ook de armoede alleen maar toenemen', zegt directeur Monique Maks.

Contributie niet kunnen betalen

'De realiteit is dat kinderen en jongeren die wekelijks naar de voetbalclub, dansschool of judovereniging gingen, in het komende seizoen langs de zijlijn staan omdat hun ouders de contributie of het lesgeld niet meer kunnen betalen.' Dat kan en mag niet zo zijn, vindt Maks. 'We moeten sport en cultuur mogelijk blijven maken voor deze kinderen.'

Betaling bijdrage direct aan vereniging

Het fonds maakt het geld niet over aan de gezinnen, maar betaalt de bijdrage direct aan de vereniging waar het kind lid van is, bijvoorbeeld een korfbal- of voetbalclub, muziek- of dansvereniging.

Ambassadeurs

Een aantal ambassadeurs van Jeugdfonds Sport & Cultuur gaat zich voor de campagne inzetten, onder wie actrice/zangeres Brigitte Heitzer, zangeres Sanne Hans (bekend als Miss Montreal) en Oranje-voetbalster Shanice van de Sanden.

Bron: ANP