Hypotheeklastenvergelijker - reactie Ikbenfrits.nl

ikbenfritsnl-24-09-2018-780.jpg

Hieronder lees je de reactie van Ikbenfrits.nl op de uitzending van Radar (24-09-2018) over hypotheeklastenvergelijkers.

'Het is voor een consument erg moeilijk te controleren of dit soort tools kloppen, dus goed dat jullie het doen. Bij onze maandlasten tool kun (of beter gezegd kon) je de WOZ waarde niet zelf invullen. We gingen zoals tool ook vermeldt uit van 80% van de marktwaarde. Dit hebben we inderdaad gedaan omdat gemiddeld genomen de WOZ waarde lager is dan de taxatiewaarde. Toen we deze tool gemaakt hebben, wilde we een zo accuraat mogelijke aanname doen. We hebben eerst extern gezocht of er onderzoek was gedaan naar de gemiddelde verhouding, maar we hebben niks kunnen vinden. Toen hebben we in onze eigen database gekeken en daar bleek de verhouding ongeveer 80% te zijn. Dit was op basis van een paar duizend mensen.

Ondertussen zijn we weer een paar jaar verder en hebben veel meer mensen berekeningen gedaan op onze site. We hebben naar aanleiding van de vraag van Radar dit onderzoek opnieuw gedaan, en de verhouding blijkt nu ongeveer 90% te zijn. We hebben de maandlasten rekentool aangepast zodat er met 90% wordt gerekend als je geen WOZ waarde invult.'