Ice ice baby! Zo ga je creatief aan de slag met ijsblokjes

ijsblokjes_aug_2022.jpg

Het is buiten warm, erg warm. IJsblokjes om je drankje lekker koel te houden zijn daarom geen overbodige luxe. Maar wist je dat je nog meer leuke dingen kunt doen met de ijsblokhouders?

Radar heeft een paar leuke tips.

Water eerst koken

De eerste tip is misschien niet creatief, maar wel handig! Wist je dat als je kokend water gebruikt om de ijsblokhouders mee te vullen, de ijsblokjes sneller bevriezen? Het klinkt tegenstrijdig, maar werkt echt. 

Kruiden in ijsblokjes

Om de ijsblokjes extra smaak te geven, kun je bij het invriezen van het water wat kruiden toevoegen. Zo kan tijm bijvoorbeeld een lekkere toevoeging zijn voor een (alcoholvrije) cocktail. Voordeel is dat je het niet vers in huis hoeft te bewaren!

Het is ook mogelijk om de kruiden met olie in plaats van water in te vriezen, op die manier is het handig te gebruiken om te koken. 

IJskoffie

Ben je fan van ijskoffie? Probeer dan eens om (hete) koffie in te vriezen. Zodra je ijskoffie gaat maken kun je de ijsblokjes eruit halen en meenemen in de blender. Natuurlijk kun je zo ook gebruiken om een subtiele koffiesmaak aan je waterkan te geven.

Chocola met aardbei

Deze tip is niet om in je drankje te stoppen, maar minstens net zo handig. Als je gesmolten chocolade met aardbei in de ijsblokhouders stopt, dan heb je altijd een lekker snackje in de vriezer liggen. Uiteraard valt het aan te raden dit wel met mate te eten.

Restjes wijn

Heb jij nog een paar scheuten wijn over uit een aangebroken fles? Vries het dan in als wijnblokjes! Als consumptie is het maar afwachten of het lekker is, maar het is ideaal om daarna te gebruiken voor maaltijden waaraan wijn moet worden toegevoegd.

Bron: Lekker en Simpel