In 5 simpele stappen je cadeau mooi inpakken

cadeau-19122018.jpg

Tijdens de speciale gelegenheden spelen cadeaus een belangrijke rol. Het is elke keer weer een hele klus om iets leuks te vinden voor een dierbare. Heb je eindelijk iets gevonden, moet het ook nog mooi worden ingepakt. Dat hoeft met deze truc gelukkig niet heel lang te duren. 

In de video hieronder zie je een voorbeeld van een man uit Japan die de truc al goed beheerst. Het lukt hem twee keer op rij om binnen 15 seconden een cadeautje perfect in te pakken. Let op: het gaat heel snel. 

Om deze methode te laten werken, is het belangrijk dat je cadeautje geen lastige vormen heeft. Is dat wel zo? Dan kun het cadeau beter eerst in een rechthoekig doosje stoppen.

Het formaat van het inpakpapier is ook belangrijk. De breedte en de lengte van het cadeau moet je verdrievoudigen. Is je cadeau 10 cm lang en 5 cm breed, dan moet het inpakpapier ongeveer 30 cm lang en 15 cm breed zijn.

Stap 1: Leg het cadeau op de goede plek

inpakken-1.jpg
Stap 1

Dit is van de vijf de allerbelangrijkste stap. Als het cadeautje al niet goed ligt, hebben de andere vier stappen al geen zin meer en werkt de truc niet. Het is belangrijk dat het cadeautje - zoals je dat normaal zou doen - niet recht legt ten opzichte van het inpakpapier, maar schuin. De hoek van het cadeau moet net onder het inpakpapier uitkomen.

Stap 2: Vouw de eerste hoek

inpakken-1.jpg
Stap 2

Haal met je linkerhand de linkerzijde omhoog. Vouw vervolgens de eerste hoek, die zich linksonder het cadeau bevindt, naar binnen. De net gevouwen hoek kun je het best even vastmaken met een stukje plakband. 

Stap 3: Vouw de eerste zijde

inpakken-2.jpg
Stap 3a

Vouw de hele achterste zijde over het cadeau heen. Je trekt als het ware de achterste zijde naar je toe. Zorg dat je het cadeau en het inpakpapier goed klem hebt voor de volgende stap.

inpakken-3b.jpg
Stap 3b

Vervolgens flip je het hele cadeau om. Je trekt het als het ware naar je toe en draait het vervolgens om, zodat de onderkant van net nu de bovenkant is. 

Stap 4: Vouw de tweede hoek

inpakken-4.jpg
Stap 4

Bij deze stap herhaal je eigenlijk stap 2, maar dan aan de andere kant. Eerst doe je de rechterzijde omhoog en vouw je de hoek linksonder omhoog. Maak ook deze kant weer even vast met een stukje plakband.

Stap 5: Vouw de tweede zijde

inpakken-5.jpg
Stap 5

De laatste stap is een herhaling van stap 3. Het papier dat nu nog overblijft trek je naar je toe en druk je strak naar beneden. Vervolgens plak je ook hier een stukje tape op. Je cadeautje is nu ingepakt! 

Als je er met de stappen en de foto's niet helemaal uitkomt, is het handig om het filmpje nog een paar keer te bekijken. Tip: je kunt het filmpje ook op een lagere snelheid afspelen.

Inpakken voor gevorderden

Ben je al een handig met inpakken? Bekijk de video hieronder met een paar creatieve ideeën voor gevorderden, onder andere met een methode om een wijnfles mooi in te pakken. 

Bekijk op Instagram

Dit is een artikel uit december 2018, gecheckt door de redactie op 9 mei 2019.