In de uitzending: Zalventekort | In de wacht bij Gamma en Karwei | Yarden

zalf-tekort-uitz-20-jan-2020-780.jpg

Het huidige zalventekort is desastreus voor mensen met extreme eczeem. Verder: wie belt naar Gamma of Karwei staat lang in de wacht en krijgt loze beloftes. Ook bespreken we hoe het nu staat met de problemen bij Yarden. Dit en meer zie je in de tv-uitzending van Radar op maandag 20 januari.

In de uitzending van maandag 20 januari 2020 onder andere deze onderwerpen:

Tekort aan zalven desastreus voor mensen met eczeem

Radar heeft er meer dan eens aandacht aan besteed: het medicijntekort. Al jaren zijn de voorraden niet op orde, en momenteel is dat het geval bij verschillende soorten zalf - een zalventekort dus.

Patiënten met extreme eczeem kunnen vaak maar één type zalf gebruiken, omdat ze heel slecht reageren op andere soorten zalf. Een tekort van hun specifieke zalf is dus desastreus.

Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport kondigde ruim een jaar geleden in Radar een minimale medicijnenvoorraad aan, maar daar is nog niets van terecht gekomen. Sterker nog, zoals het er naar uitziet neemt het tekort alleen maar toe. Wat is de oplossing?

Minister Bruins en de KNMP (de brancheorganisatie voor apothekers) reageren in de uitzending.

Gamma en Karwei houden klagers aan het lijntje

Klanten die bellen naar Gamma of Karwei staan ellenlang in de wacht, zo valt de laatste weken op. En wanneer ze dan een medewerker aan de lijn krijgen, doet die beloftes die vervolgens niet worden nagekomen.

Als je klaagt via social media daarentegen, nemen de bouwmarkten je klacht wél snel in behandeling. Wat is hier aan de hand? En is klagen via de telefoon ouderwets geworden en niet meer doeltreffend?

Problemen bij Yarden: de stand van zaken

Het was afgelopen zomer uitgebreid in het nieuws: uitvaartverzekeraar Yarden wijzigde eenzijdig zijn polisvoorwaarden, waardoor 390.000 klanten méér premie moeten gaan betalen.

Yarden zegt in de financiële problemen te zitten en ziet geen andere oplossing. We zijn dik een half jaar verder; wat is de stand van zaken? Moeten Yarden-klanten deze prijsstijging betalen of komen ze in aanmerking voor compensatie? De Consumentenbond zit aan tafel en geeft uitleg.

Maandag 20 januari in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1