In Radar: Klachten Bol.com | Fysiotherapeuten in actie tegen bemoeienis

bol-com-klachten.png

In Radar: Na onze uitzending over de verkoop van buitenlandse televisies die worden aangeboden via verkooppartners op Bol.com, stroomden de klachten binnen bij Radar. Directeur van Bol.com, Huub Vermeulen, reageert in de studio. En: fysiotherapeuten in actie tegen bemoeienis van de zorgverzekeraar.

Bol.com, webwinkel of verkoopplatform?

'Bol.com, de winkel van ons allemaal'. De slogan die iedereen wel kent. Maar is het wel een winkel? En zijn weinig mensen die nog nooit iets bij Bol.com hebben gekocht. Na onze uitzending over de verkoop van buitenlandse televisies die worden aangeboden via verkooppartners op Bol.com, stroomden de klachten dan ook binnen bij Radar. En de klacht is veelal hetzelfde; je koopt bij Bol.com, je betaalt Bol.com en je krijgt een factuur van Bol.com. Maar zodra er iets met je product aan de hand is, verwijst Bol.com naar de verkopende partner en bieden ze zelf niet de service die jij verwacht. Waar sta je als consument, en welk recht heb je? Met de komst van Amazon die dezelfde werkwijze heeft als Bol.com lijkt die vraag op dit moment belangrijker dan ooit. In de studio reageert Huub Vermeulen, directeur van Bol.com, Kees Verhoeven van D66  en Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org bekend van keurmerk Thuiswinkel Waarborg.

Fysiotherapeuten in actie tegen bemoeienis van de zorgverzekeraar

Fysiotherapeuten worden steeds meer onder druk gezet door zorgverzekeraars en besluiten daarom geen contracten af te sluiten. Zo heeft 7 procent van de fysiotherapeuten helemaal geen contract meer met zorgverzekeraars, en 60 procent niet meer met alle zorgverzekeraars. Hierdoor draai je als patiënt voor een groot deel van de kosten op. En dit leidt er weer toe dat patiënten de fysiotherapie die ze hard nodig hebben mijden. De contracten die fysio’s nog wel hebben zijn niet toereikend en het uurtarief dat de fysio krijgt wordt elk jaar weer lager. Het enige alternatief dat sommige fysiotherapeuten daarom zien is werken zonder contract. En daar moet verandering in komen vinden niet alleen de  fysio’s maar ook een grote groep patiënten. Daarom bieden zij een petitie aan, ondertekend door 3000 patiënten die de dupe zijn van de regels van de zorgverzekeraars, aan de Tweede Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.