Inboedelverzekering dekt afstandsbediening van caravan niet | Radar checkt

Het was noodweer toen de familie Hamerslag afgelopen najaar vertrok van de camping in Frankrijk. Snel draaide meneer Hamerslag de poten van de caravan in met behulp van de afstandsbediening. Een handig systeem waardoor je het niet meer met de hand hoeft te doen. Tot zijn schrik ontdekt hij op de volgende camping dat de afstandsbediening zoek is geraakt.

Gelukkig zijn ze bijna thuis en zijn ze goed verzekerd met een speciale caravanverzekering. Bij thuiskomst claimen ze de afstandsbediening van ruim tweehonderd euro bij de verzekeraar. Maar de verzekeraar geeft niet thuis. De afstandsbediening was immers buiten de caravan verloren en daarmee niet verzekerd bij de inboedel van de caravan. De familie Hamerslag is verbaasd. Je kunt de afstandsbediening immers alleen maar buiten de caravan gebruiken? Hoe zit dit precies? Verslaggever Fons Hendriks zoekt het uit in Radar Checkt.

Reactie ASR

Verzekeraar ASR laat telefonisch de volgende reactie achter bij Radar:

'Aanvankelijk is de afstandsbediening beoordeeld als onderdeel van de inboedel. Dat blijkt niet juist. Na een herbeoordeling is er voor gekozen om de schade te vergoeden omdat de afstandsbediening alleen buiten de caravan gebruikt kan worden.'

Forumreacties

11
  • Door Radar

Bij een verzekering van een caravan wordt het verliezen van de afstandsbediening niet vergoed, omdat de afstandsbediening buiten de caravan kwijtgeraakt is. De verzekering zou alleen gelden voor de inboedel van de caravan en hier valt de afstandsbediening in dit geval niet onder. Heb jij weleens meegemaakt dat iets tegen je verwachtingen in niet vergoed werd? Bekijk het fragment hier

  • Door Lady1234

Gaat het over de afstandsbediening van bijvoorbeeld de tv in de caravan, of is het de afstandbediening van het apparaat waarmee je de caravan op zijn plek of zo kunt zetten.

  • Door Revoked

Wie bedenkt dit soort topics?