background branding

'Incassobureau Invorderingsbedrijf benadeelt klanten'

incassobureau-12-07-2019.jpg

Het incassobureau Invorderingsbedrijf (IVB), dat ook opereert als Incassocenter, maakt zich al jaren schuldig aan praktijken waarmee het zijn eigen klanten benadeelt. Dat blijkt uit onderzoek van Follow the Money waarbij ook gebruik werd gemaakt van de undercover-methode.

Het bedrijf zadelt opdrachtgevers op met hoge kosten voor gerechtelijke procedures die het oorspronkelijk aangemelde incassobedrag vaak ver overstijgen. Het IVB hanteert daarbij methoden waarbij het zijn klanten opzettelijk niet goed over de kosten en de risico’s van de dienstverlening informeert. Klanten die openlijk klagen worden met juridische middelen geïntimideerd. Het bedrijf infiltreerde via Facebook zelfs heimelijk in een collectief van gedupeerden, en maakt in de communicatie met cliënten gebruik van valse namen, aldus het onderzoek.

De werkwijze van het IVB leidt tot stevige kritiek van de Nederlandse Vereniging van Incassobureaus (NVI), de brancheorganisatie.

Bekijk hier de uitzending van Radar over Incassobureaus of lees meer: Gebeld door een incassobureau: wat moet je doen en wat zijn je rechten?

Bron: ANP MediaWatch / Follow the Money