Incassokosten

Forumreacties

103
  • Door Radar

Niemand wil te maken krijgen met een incassobureau. Zeker als je per ongeluk vergeten ben je rekening te betalen. Een onbenullige rekening van enkele tientallen euro's kan door allerlei administratiekosten, registratiekosten en herinneringskosten oplopen tot het drie-, viervoudige. Dit tot grote ergernis van de consument. Uit een onderzoek dat maandag in Radar gepresenteerd wordt, blijkt dat structureel te hoge incassokosten worden geïnd. Dit bedrag loopt jaarlijks op tot meer dan 130 miljoen euro. Hoe kan dit? Radar legt het uit. U ziet het maandag 10 november, 20.30 uur, Ned1

  • Door BZ'tje

Inderdaad! Ik heb een uitkering (helaas) en krijg pas halverwege de maand mijn geld binnen. Daardoor ontstaan er problemen, want op een gegeven moment weet ik niet meer wat ik nou wel of niet betaald heb, omdat men herinneringen stuurt. Vaak kan ik het niet eens betalen, en neem dan contact op met de instanties. Veelal krijg je wel begrip, alleen zijn er bij die meteen geld willen zien, en sturen dan vrij vlot alsnog een incassobureau op je dak, terwijl je dat er al helemaal niet bij kunt gebruiken: extra kosten meegemaakt € 100 !!!! Terwijl je al zo'n moeite hebt met de betalingen...het is echt van de zotten hier in Nederland...en alleen omdat je door je rugproblemen niet aan het werk kan!!!

  • Door atlan57

Van incassobureaus moet je je niets van aantrekken. Als het onterecht is , gewoon terug sturen. WIE EIST BEWIJST!!!, dat staat in onze wetgeving. Ben zelf ook wel eens lang geleden door een dergelijk crimibureau benaderd om maar een rekening te voldoen waar ik nog NOOIT van gehoord had. Deze klanten bleven maar zeuren en bedreigen, heb hun toen verteld dat ik naar HUN een deurwaarder zou sturen en beslag op hun tegoeden zou leggen! En.....?, het probleem was opgelost. Conclusie: Laat je NOOIT intimideren door dit soort organisaties, maar pak ze met hun eigen wapens aan.