Inreisverbod versoepeld, buitenlandse liefdes mogen Nederland in

Buitenlandse-liefde-27-7-2020.jpg

Nederlanders met een buitenlandse liefde kunnen hun vriend of vriendin weer naar Nederland laten komen. Vanaf maandag 27 juli wordt het inreisverbod versoepeld voor buitenlanders die een relatie hebben met een Nederlander, maar door coronamaatregelen het land niet meer in mochten.

Nederland heeft de grenzen gesloten voor mensen van buiten Europa die geen essentiële reis maken. Partners van Nederlanders mogen vanaf maandag onder voorwaarden wel weer de grens over, mits zij kunnen aantonen dat er sprake is van een duurzame relatie.

Inreisverbod heeft grote impact op mensen

Justitieminister Ferd Grapperhaus heeft de regels versoepeld, omdat het inreisverbod forse impact heeft op mensen die daardoor hun geliefde al lang niet hebben gezien. Grapperhaus heeft nog eens kritisch gekeken naar de regels om deze doelgroep tegemoet te komen.

Geliefden mogen onder voorwaarden naar Nederland komen

Geliefden die naar Nederland komen dienen een handgeschreven verklaring te ondertekenen waarin zij verklaren, op straffe van meineed, dat ze een relatie hebben van minimaal drie maanden waarbij ze elkaar regelmatig hebben gezien. Ook moeten de partners een retourticket bezitten. Als mensen uit landen komen met een code oranje, dan geldt een dringend advies voor thuisquarantaine voor veertien dagen.

Alle bewijsstukken, verklaringen en eventuele garantstellingen moeten bij aankomst op Schiphol aan de marechaussee worden getoond.

Bron: ANP