Inwoners verpleeghuizen mogen meerdere bezoekers ontvangen vanaf 15 juni

verpleeghuizen-bezoek-04062020.jpg

Verpleeghuisbewoners mogen al vanaf 15 juni meerdere bezoekers ontvangen. Dat is een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. De corona-epidemie is inmiddels zo beteugeld dat de snellere verruiming mogelijk is, zegt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Verpleeghuizen gingen in maart op slot voor bezoek om de opmars van het coronavirus daar te stoppen. Die maatregel viel bewoners en hun naasten erg zwaar. 'De bezoekersregeling is heel heftig geweest en is eigenlijk niet meer vol te houden', zei De Jonge na coronacrisisberaad van het kabinet.

Verpleeghuizen drongen aan op verspoepeling

Sinds vorige week mogen verpleeghuizen die virusvrij en klaar voor bezoek zijn, weer visite ontvangen. Maar voorlopig mochten ze maar één vaste bezoeker per bewoner toelaten. Vanaf 15 juni moeten alle instellingen waar het virus niet rondwaart, weer visite toelaten. Dat hoeft dan meteen ook niet langer één vaste gast te zijn.

De verpleeghuizen drongen zelf op snellere versoepeling aan. Zeker voor mensen die hun dood zien naderen is het ondraaglijk om het zo lang zonder hun geliefden te stellen, waarschuwen ze.

Bron: ANP