background branding

'IPhonecamera geactiveerd bij gebruik Facebookapp'

facebook-camera-bright-13112019.jpg

Als je de app van Facebook op je iPhone opent, zou het zomaar kunnen dat de camera van je telefoon wordt ingeschakeld. Dit meldt Bright op zijn website.

De persoon die hierachter kwam, Joshua Maddux, plaatste dit op Twitter. Hij laat zien hoe hij de app opent op zijn telefoon en een willekeurige afbeelding op Facebook aanklikt. Op het moment dat hij de afbeelding wegsleept om weer naar de tijdlijn te gaan, zie je op de achtergrond dat zijn camera aan het filmen is.  

Facebook stelt in een reactie dat het gaat om een bug en dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Er is niets bekend over of Facebook iets met de beelden doet.

Cameratoestemming

Het probleem treedt alleen op bij gebruikers die Facebook eerder toestemming hebben gegeven tot gebruik van de camera. Hoe schakel je uit dat Facebook toegang heeft tot je camera? 

  1. Ga naar de instellingen van je iPhone
  2. Scroll naar beneden naar de lijst met applicaties en kies 'Facebook' 
  3. Schakel bij 'Camera' de toegang uit 

Uitzending Opgelicht?!: Luistert Facebook je af?

Je praat met een vriend of vriendin over een opleiding, vakantie of sportkleding. Een dag later verschijnt er opeens een advertentie over dit desbetreffende onderwerp in je Facebook-tijdlijn. Toeval? Onze AVROTROS-collega's van Opgelicht?! hebben hier aandacht aan besteed in de uitzending. Bekijk het fragment hier.

Bron: Bright