Jaarwisseling dit jaar zonder vuurwerk

091120 Vuurwerkverbod.jpg

Het kabinet handhaaft de komende jaarwisseling een landelijk verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. Dat bevestigen Haagse bronnen, na berichtgeving van de NOS. Wat vindt je hiervan?
 

De voorzitters van de 25 veiligheidsregio's drongen vorige week al aan op zo'n verbod, om de hulpdiensten te ontlasten. Artsen van de spoedeisende hulp hebben hun handen vol aan coronapatiënten en kunnen er geen vuurwerkslachtoffers bij hebben, zo klinkt het.

Verschillende motivaties

Een aantal partijen in de Tweede Kamer sprak zich er eveneens al voor uit. Dierenwelzijnsorganisaties moedigen het verbod ook aan en stellen dat het afsteken van vuurwerk huisdieren elk jaar angst en stress bezorgt.

Tevens zijn de politie en een aantal Nederlandse stedenvoor het verbod. Vuurwerk zou elk jaar bijdragen aan de overlast en onveiligheid tussen oud en nieuw.

'Naar iedereen geluisterd'

Het besluit valt dinsdag 10 november definitief tijdens een vergadering. 'We hebben goed geluisterd wat er uit alle geledingen uit de maatschappij is gekomen', reageerde minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Meer wilde hij over de kwestie niet kwijt.

Maar wat denken Nederlanders hiervan?

Werd jouw mening al gehoord? Heb je begrip voor het besluit van de regering of vind jij dat vuurwerk, juist nu, moet kunnen? De poll is zojuist gesloten, later vandaag zetten we hier een link neer naar de uitslag.

Bron: ANP