Je LinkedInaccount is gehackt, wat nu?

linkedin-gehackt-laptop-tip-780.jpg

Denk je dat je account op LinkedIn gehackt is? Of ben je bang dat dit kan gebeuren? Aan de hand van deze tips kun je de beveiliging opschroeven - en een eventuele hack melden.

Je kunt diverse maatregelen nemen om je account op LinkedIn (nog meer) te beveiligen.

  • Verander je wachtwoord. Sowieso is het verstandig om dit periodiek te doen, maar bij het vermoeden van een hack kun je beter meteen actie ondernemen.Lees ook Radars tips voor een veilig wachtwoord
  • Kijk of je nog 'actieve sessies' hebt openstaan. Dit betekent dat je nog op één of meerdere computers / telefoons bent ingelogd op LinkedIn. Om te zien of dit het geval is, moet je naar de settings-pagina en kijken bij Where you're signed in.
  • Schakel tweestapsverificatie in. Ga hiervoor naar je settings-pagina en kijk bij bij Two-step verification.
  • Check welke apps toegang hebben tot je account. Dat doe je op de settings-pagina bij Permitted services.
  • Lees ook LinkedIns eigen tips voor best practices met betrekking tot privacy en veiligheid van je account. Zo raadt de netwerksite je aan om altijd uit te loggen als je je account hebt gebruikt op een gedeelde computer (bijvoorbeeld op je werk of in de bibliotheek), je antivirussoftware up to date te houden en geen adresgegevens in je publieke profieltekst te zetten.

Lees ook Radars tips voor een veilig wachtwoord

Gehackt en/of geen toegang meer? Meld het meteen!

Als je account daadwerkelijk gehackt is en je bijvoorbeeld geen toegang meer krijgt met je eigen inloggegevens, dan is het belingrijk om dit zo snel mogelijk te melden bij LinkedIn.

Tot slot: Ongepaste content, berichten of zorgen over veiligheid melden

Kom je op LinkedIn foto's of teksten tegen die niet door de beugel kunnen, en / of maak je je zorgen over (online) veiligheid? Dan kun je dat melden bij LinkedIn.