John wacht al maanden op zijn parkiet maar tammevogels.nl lijkt gevlogen

Een vrolijk fluitend parkietje in huis halen om de stille dagen tijdens corona door te komen. Het was de gedachte van John van Daal uit het Limburgse Buchten toen hij een vogeltje bestelde op de website tammevogels.nl. Helaas kreeg hij zijn gevogelde vriendje nooit geleverd. Fons ging op onderzoek uit: wie zitten er achter de website? En waar is John zijn parkietje gebleven?

Beter een vogel in hand dan tien in de lucht, zo luidt het gezegde. Althans dat is wat John hoopte na zijn aankoop bij tammevogels.nl. In juli vorig jaar bestelde hij een parkietje bij de kwekerij, maar nadat hij betaald had verdween het contact met de eigenaren Hans en Grace. Ook was de link om de status van de vogel te volgen verdwenen. Naar zijn vogel én geld kon hij dus wel fluiten.

Meer pechvogels bij BirdSuper

Dit tot  ongenoegen van de Limburgse John, die juist in deze periode graag een vrolijk fladderend parkietje in huis had gehad. 'Aangezien ik heel veel alleen thuis ben had ik zoiets van: ik wil iets meer leven en aanspraak in huis. Dan heb je toch iets om handen. Het vrolijkt ook gewoon op.' 

Inmiddels heeft John een nieuw parkietje via Marktplaats aangeschaft, maar hij diende alsnog een klacht in bij Radar Checkt. 'Als niemand de mond opentrekt, gebeurt er niks', vertelt hij. Ook op online fora deden heel wat gedupeerden hun verhaal over tammevogels.nl dat ook gelinkt is aan het bedrijf BirdSuper. Veel hadden een soortgelijke klacht en wachten zij ook nog steeds op hun kaketoe, parkiet of papegaai. 

Eigenaar ervandoor

Fons ging verhaal halen bij het moederbedrijf Romeco Beheermaatschappij in Rotterdam maar kwam niet veel verder dan een stapeltje brieven dat nog steeds op een verkeerde naam en adres worden geleverd. In Krimpen aan de IJssel stond hij wel voor de deur van de kwekers, al was Hans er al vandoor voordat hij Fons te woord wilde staan.

Toevallig kwam Grace aanlopen die beloofde het met haar man Hans te bespreken. Zelf wist ze niets af van de vele klachten: 'Alles omtrent het fokken van de vogels regelt mijn man', vertelde ze. Maar ze beloofde dat de zaak toch nog netjes af zal worden gehandeld.