Kabinet gaat collectiviteitskorting op zorgverzekering schrappen

zorgverzekering-collectiviteit-22092020.jpg

Het kabinet gaat de collectieve korting op de zorgverzekering afschaffen. Dat zal naar verwachting op z'n vroegst in 2023 gebeuren, schrijft minister Tamara van Ark (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer.

Zij wil af van de collectiviteitskortingen op de basisverzekering omdat die 'vaak een sigaar uit eigen doos zijn van verzekerden'. Bovendien leidt afschaffing tot een overzichtelijker polisaanbod.

'Solidariteit met elkaar'

Het kabinet kijkt al langer naar het functioneren van de groepskorting. Dit jaar werd de korting voor de basisverzekering al teruggebracht van tien procent naar maximaal vijf procent. Kortingen op aanvullende verzekering blijven toegestaan.

'De zorgpolis is er voor iedereen, en dat vraagt om solidariteit met elkaar. Zodat de collectieve korting voor de een niet wordt betaald uit de portemonnee van een ander', aldus Van Ark.

Goedkoper uit met een collectieve zorgverzekering?

Ruim zes miljoen Nederlanders zijn verzekerd via een collectief. Wat maakt deze manier van verzekeren zo aantrekkelijk voor consumenten? Dat is het idee dat je goedkoper uit bent, terwijl dit vaak niet het geval is. In de uitzending van Radar besteedden we hier aandacht aan. Kijk het fragment hieronder terug. 

Goedkoper uit met een collectieve zorgverzekering?

Bron: ANP