background branding

Kan een gezondheidspaspoort de reissector redden?

201021 reizen corona paspoort.jpg

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines probeert een digitaal gezondheidspaspoort uit, in de hoop dat het de luchtvaart weer aanzwengelt. Op de 'coronapas' worden uitslagen van coronatests en op termijn ook vaccinatiegegevens opgeslagen.

Als de test met de CommonPass, zoals het digitale gezondheidspaspoort heet, succesvol blijkt, dan zouden landen de reisbeperkingen en quarantaineregels kunnen versoepelen. De CommonPass is een non-profit initiatief ondersteund door het World Economic Forum en het Zwitserse The Commons Project.

'Om landen vertrouwen te bieden'

Als alles goed wordt de coronapas in januari breed uitgerold. 'Het doel van de beproevingen is om overheden te laten zien dat zij kunnen vertrouwen op een coronatest die iemand in een ander land heeft ondergaan', legt Paul Meyer, CEO van The Commons Project, uit.

De test van United wordt uitgevoerd op een vlucht van Londen naar New Jersey. Eerder deze maand voerde ook Cathay Pacific al een test uit. In november en december zullen nog een aantal grote maatschappijen het initiatief beproeven.

Wat vind jij hiervan?

Maar zitten reizigers wel op zo'n digitaal coronapaspoort te wachten? Denk jij dat het de reissector zal kunnen redden? Discussieer mee op het Radar Forum. We horen graag jouw mening!