background branding

Kan ik nog met de internationale trein reizen vanwege het coronovirus?

internationale-trein-780p.png

Vooralsnog blijft het openbaar vervoer rijden en zijn de stations open. Door de maatregelen tegen het coronavirus reizen er wel veel minder mensen met het openbaar vervoer. Ook OV-bedrijven passen de dienstregeling aan. Maar blijven de internationale treinen rijden?

Blijven de internationale treinen rijden?

Tot op heden tijden de internationale treinen volgens de planning. NS internationaal volgt net als veel andere bedrijven de adviezen van het RIVM en neemt op dit moment geen aanvullende maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. 

Lees ook: Vakantie afgelast vanwege coronavirus

Uitgangspunt in Nederland is dat de treinen blijven rijden. Het is aan andere landen en de vervoerders in die landen om te bepalen of ze treinen nog wel laten rijden, zo meldt de Rijksoverheid. 

Thalys

Frankrijk heeft besloten maatregelen te nemen om contact en reizen tot een minimum beperkt worden. Daarom is er vanaf 17 maart in het hele gebied een reisverbod voor minimaal vijftien dagen.  Alleen in situaties, die genoemd worden op dit formulier, mag u zich verplaatsen. 

Eurostar

De treinen van Eurostar blijven vooralsnog rijden. Mocht je liever niet meer reizen, dan wordt  er een e-voucher ter waarde van het treinticket aangeboden. 

IC Brussel

Heeb je een ticket voor een reis in de periode tot en met 30 april 2020?
Dan kun je je ticket annuleren. Dit kan tot 2 weken na uw oorspronkelijke reisdatum. Je ticket wordt terugbetaald, er worden geen annuleringskosten berekend.

ICE International en IC Berlijn

Heb je vóór 14 maart een ticket voor ICE of IC Berlijn geboekt, voor een reis in de periode tot en met 30 april 2020?
Dan kunt je je ticket flexibel gebruiken, voor een reis tot en met 30 juni 2020. Een ticket annuleren kan ook, dit kan tot twee weken na je oorspronkelijkereisdatum. 

De algemene tip is: raadpleeg voor vertrek je reisplanner of de website van je OV-bedrijf voor de laatste informatie over de dienstregeling.

Advies aan reizgers

Reizigers wordt gevraagd om:

  • regelmatig de handen te wassen;
  • in de binnenkant van hun elleboog te hoesten en te niezen;
  • papieren zakdoekjes te gebruiken;
  • geen handen te schudden en
  • waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden.