Kifid: InShared moet autoschade ook dekken als iemand anders kentekenhouder is

autoverzekering-kifid-21052019.jpg

Nadat een verzekerde consument een aanrijding kreeg, wilde verzekeraar InShared de autoschade niet dekken. Reden: de verzekerde was niet de kentekenhouder van de auto. Omdat de consument het hier niet mee eens was vroeg hij Kifid om hulp. Het oordeel van de Geschillencommissie van Kifid is dat de verzekeraar de uitgekeerde schade aan de tegenpartij niet mag verhalen.

De uitspraak van Kifid sluit aan bij de mening van de betreffende verzekerde. Die vond namelijk dat InShared hem van tevoren had moeten waarschuwen dat hij enkel een auto kan verzekeren waarvan hijzelf, of zijn partner, kentekenhouder is. De consument sloot de autoverzekering af nadat hij van zijn vriend een auto ging lenen.

Verzekeringsvoorwaarden van InShared

In de verzekeringsvoorwaarden van InShared staat dat de verzekerde, of diens partner, ook kentekenhouder moet zijn van de verzekerde auto. De Geschillencommissie van Kifid vindt echter dat InShared tijdens het invullen van de gegevens had moeten vragen wie de kentekenhouder is. Dat is niet gebeurd, daarom zijn de gevolgen nu voor de verzekeraar. InShared mag dus niet het aan de tegenpartij uitgekeerde schadebedrag verhalen op de consument.

Bron: Kifid