'Klant Aegon weer gedupeerd door woekerpolis'

Duizenden mensen die net in 2013 gecompenseerd zijn voor hun woekerpolis, zijn de dupe van een nieuwe fout. Aegon heeft de uitgekeerde compensatie voor hun woekerpolissen namelijk verkeerd opgegeven aan de Belastingdienst. Daardoor betalen consumenten mogelijk 20 procent onterecht aan boeterente. Dat maakte de Consumentenbond woensdag bekend.

Aegon keerde vorig jaar de langverwachte compensatie uit aan tienduizenden consumenten die jaren lang te veel kosten hebben betaald voor hun woekerpolis. Consumenten die hun product hebben 'ontwoekerd' doordat ze de verzekering hebben afgekocht of overgegaan zijn naar een andere verzekeraar of een bankspaarproduct, kregen deze compensatie rechtstreeks op hun bankrekening gestort. Bij hen speelt deze fout.

Als de verzekering nog loopt speelt dit probleem niet, aldus de Consumentenbond.

Aegon heeft de uitkering van de compensatie doorgegeven aan de Belastingdienst, maar heeft daarbij een verkeerde codering gebruikt. Daardoor is deze compensatie in de verkeerde rubriek terecht gekomen van de vooraf ingevulde belastingaangifte. 'Hierdoor wordt consumenten onterecht 20 procent revisierente berekend over deze compensatie', aldus de consumentenorganisatie.

De Belastingdienst is volgens de Consumentenbond nu op zoek naar een oplossing hoe de fout rechtgezet kan worden.

Bij Aegon was woensdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.

Bron: ANP