'Kostenbesparing voornaamste reden voor overstappen van telefoonaanbieder'

acm-onderzoek-telecom.jpg

De Autoriteit Consument & Markt heeft de resultaten van het jaarlijkse Consumentenonderzoek Telecommarkt gepubliceerd. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt onder meer dat drie op de tien Nederlanders vorig jaar is overgestapt van mobiele telefoonaanbieder of contract, waarbij kostenbesparing de meest voorkomende reden is. 

De meeste consumenten zijn tevreden over hun telefoonaanbieder (81 procent). Toch is 30 procent het afgelopen jaar veranderd van contract of aanbieder. 

Circa de helft van de mensen die zijn overgestapt noemt de prijs als reden; bijna 40 procent stapte over door de inhoud van de bundel. Overstappen om een ander toestel kwam afgelopen jaar minder voor dan andere jaren.  

Prijsdrempel hoger dan verwachte besparing

Consumenten die een inschatting maken van hoeveel ze denken te besparen als ze overstappen, schatten dit op gemiddeld €3,52. Opvallend is dat de prijsdrempel waarbij het aantrekkelijk wordt om over te stappen door consumenten op gemiddeld € 7,57 per maand wordt geschat. De prijsdrempel om over te stappen naar een andere aanbieder ligt daarmee ruim twee keer zo hoog als de verwachte besparing. 

De helft van de consumenten vindt het moeilijk om prijzen van verschillende aanbieders goed te vergelijken en 40 procent denkt niet dat het loont om elke twee jaar over te stappen van aanbieder. 16 procent van de consumenten denkt dat je minimaal elke twee jaar moet overstappen.

Alle resultaten van het onderzoek vind je op de website van de ACM

Bron: ACM