background branding

KPN blijft bij standpunt en schrapt merknaam XS4ALL

xs4all-25012019.jpg

KPN houdt vast aan het opheffen van de merknaam XS4ALL. De provider wil zich richten op het hoofdmerk, KPN zelf. De aankondiging leidde tot veel protesten bij XS4ALL-abonnees, een petitie werd meer dan 45.000 keer ondertekend.

'Het besluit om met het KPN-merk alle klantsegmenten te bedienen staat vast', laat een woordvoerster van KPN weten. Het bedrijf heeft deze week gesproken met de mensen achter de petitie, waar onder meer de directeur consumentenmarkt bij aanwezig was. 'We hebben standpunten uitgewisseld en geluisterd naar de zorgen die er zijn. We begrijpen de emoties die er zijn bij het op termijn uitfaseren van het merk XS4ALL gezien de historie van het merk.'

Lees ook: Hoe snel internet heb je echt nodig?

Het is nog niet bekend wanneer de naamswijziging gaat plaatsvinden. Volgens KPN 'zullen we uiteraard heel zorgvuldig zijn in de uitvoering'. KPN wil niet prijsgeven hoeveel abonnees XS4ALL heeft.

'KNP stelt zich star op aan ramkoers'

Het actiecomité 'XS4ALL moet blijven' vindt dat KPN zich 'star opstelt' en vasthoudt aan een 'ramkoers'. Volgens de groep komen de ruim 45.000 ondertekenaars van zijn petitie 'overeen met zo'n 20 procent van het klantenbestand' van XS4ALL. Het comité komt maandag bijeen in de Waag in Amsterdam. KPN was uitgenodigd, maar komt niet. 'We staan altijd open voor dialoog, we hebben de uitnodiging ontvangen en ervoor bedankt, gezien het feit dat we afgelopen week al met elkaar hebben gesproken', laat een woordvoerster weten.

Bron: ANP 

Meer over