KPN: Privégegevens té vaak opgevraagd door marktwaakhond

Marktwaakhond ACM (Autoriteit Consument en Markt) vraagt volgens KPN té vaak privé-gegevens van klanten en medewerkers op. KPN heeft geweigerd bepaalde gegevens aan de ACM te overhandigen. Hiervoor heeft het telecombedrijf een dwangsom opgelegd gekregen. Dit meldt Tweakers.

KPN is van mening dat niet alle privégegevens van klanten en medewerkers van belang is voor onderzoeken van de telemarkt-waakhond. Bovendien bestaat volgens de provider het risico dat privé-gegevens op straat belanden op grond van Wet Openbaar Bestuur (WOB). KPN is verantwoordelijk voor miljoenen persoonsgegevens. Omdat de provider weigert gegevens te overhandigen, heeft de ACM 2 dwangsommen opgelegd van ongeveer 50.000 euro per dag, met een maximum van een half miljoen.

De provider is het niet eens met de dwangsommen en stapt naar de rechter. 'Volgens KPN is aan de informatieplicht voldaan', zo laat het bedrijf aan Tweakers weten. De ACM is daarentegen van mening dat KPN met het weglaten van informatie controle op de markt belemmert.

Bron: Tweakers