Kwart aanvullende polissen dekt minder

Een kwart van de aanvullende zorgpolissen voor komend jaar heeft een mindere dekking dan in 2011. Dat blijkt uit een analyse van Verzekeringssite.nl, meldt NRC Handelsblad. Ondanks dat veel premies omhoog gaan, krijgen consumenten daar minder voor terug.

Een aanvullende zorgverzekering wordt volgend jaar gemiddeld 10 procent duurder. Bijna een kwart van de verzekeringen heeft een mindere dekking.

De onderzoekssite analyseerde polisvoorwaarden van 34 verzekeraars op de meest gekozen onderdelen: fysiotherapie, eerstelijnspsychologie, alternatieve geneeswijze en tandarts.

Fysiotherapie zal in 30% van de gevallen minder vergoed worden. Menzis Extra Verzorgd 1 vergoedt momenteel maximaal 12 behandelingen; in 2012 nog maar zeven.

Ook de dekking van de eerstelijnspsychologie wordt in 2012 verminderd. In 24 procent van de gevallen wordt in 2012 minder vergoed. Agis Compleetpolis vergoedt nu vier bezoeken aan een psycholoog per jaar. In 2012 vergoeden zij slechts twee bezoeken.

Van de tandartsverzekeringen gaat bijna 40 procent in dekking achteruit. CZdirect en Univé hebben de vergoeding van een tandartscontrole teruggebracht van 100 procent naar respectievelijk 75 procent. Het gehele onderzoek van Verzekeringssite is hier te lezen.

Bron: ANP/Verzekeringssite