Lang wachten op bestelling van webshop JD Sports | Radar checkt

Extreem trage levering, verkeerde artikelen geleverd en betalingen die niet teruggeboekt werden. Tientallen mails ontving Radar met klachten over JD Sports, de sportmodewinkel met verschillende vestigingen in Nederland. Vaakst gehoorde klacht: 'direct na aankoop ontving ik een track-and-trace-code, maar bij de statusupdate staat al weken dat het product nog in het magazijn ligt'. Corona en de Brexit helpen webwinkels natuurlijk niet echt in het rap leveren van goederen, maar nog opmerkelijker: JD Sports heeft ondanks allerlei fysieke winkels geen Nederlandse klantenservice! Alleen een chatbot die naar Facebook verwijst.

Fons gaat langs bij Nieko in Uithoorn. Nieko is een van de vele gedupeerden. Nieko bestelt een Nike-trainingsbroek, maar na die bestellin gebeurt er niks. Volgens de track-and-trace-code verlaat de broek het magazijn maar niet. Online formulieren invullen op de website van JD Sports levert geen reactie op van het bedrijf, in de chatbox van JD komt geen reactie en ook via Facebook lukt het Nieko niet om informatie over zijn broek te krijgen.

'Verantwoordelijkheid van bedrijf om duidelijk te communiceren'

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) laat weten ook klachten over JD Sports te hebben ontvangen. De autoriteit is daarom het een en ander aan het uitzoeken. De ACM laat weten dat het 'de verantwoordelijkheid van het bedrijf zelf is om duidelijk te communiceren met zijn klanten als er problemen zijn'. In het geval van JD Sports kan geconstateerd worden dat dat heel vaak niet gebeurt, getuige de duizenden klachten op internetfora.

Volgens de ACM is het nu zo dat je als handelaar alleen je telefoonnummer, fax en e-mailadres vermeldt indien beschikbaar, zodat de consument snel contact kan opnemen en efficiënt kan communiceren. 'Op basis van nieuwe Europese wetgeving komt er een duidelijkere basis om specifiek een e-mailadres te vereisen voor contact met de webshop', zo vult de ACM aan.

Klanten van JD Sports hebben hier op dit moment weinig aan. De Nederlandse directeur van JD Sports, Gerco Vonk, doet beloftes aan Fons, maar of hij die waar kan maken?

Laatste reacties

10
  • Door Radar

Extreem trage levering, verkeerde artikelen geleverd en betalingen die niet teruggeboekt werden. Tientallen mails ontving Radar met klachten over JD Sports, de sportmodewinkel met verschillende vestigingen in Nederland. Vaakst gehoorde klacht: 'direct na aankoop ontving ik een track-and-trace-code, maar bij de statusupdate staat al weken dat het product nog in het magazijn ligt'. Waarom is de communicatie van dit bedrijf zo slecht? Om 20.30 in Radar: Lang wachten op bestelling van webshop JD Sports | Radar checkt https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/lang-wachten-op-bestelling-van-webshop-jd-sports-radar-checkt/

  • Door esjess

Ik heb schoenen besteld voor mijn dochter die te klein bleken te zijn. Op de pagina van JD SPORTS stond dat deze gratis te retourneren waren. Toen ik ze wilde terugsturen bleek dit minimaal 12 euro te kosten. Na meerdere malen navraag te hebben gedaan en iedere keer nee te horen hebben gekregen heb ik ze maar zelf met verlies verkocht. Een schandalige service en ik zal er nooit meer wat bestellen.

  • Door Dolphin

Ook ik heb de nodige problemen met JD Sports. Bij een te snelle leveringsmethode door DPD (pakket werd ivm regen letterlijk binnen gegooid) bleek een jack van een trainingspak te zijn gestolen. DPD doet niets en zegt jammer. Vervolgens: JD sports vestiging in Antwerpen bezocht en klacht ingediend met gelijktijdig verzoek om alsnog te leveren. Deze verwijst naar een (e-mail) adres in Engeland. Engeland stuurt via mail een invulformulier wat teruggestuurd moet worden. Dit formulier zowel via de e-mail, normale- en aangetekende briefpost verzonden. Geven bij herhaling doodleuk aan dat het formulier niet is ontvangen en dat er geen actie komt. Vervolgens aangegeven dat ik de koopovereenkomst wenste te ontbinden en mijn geld terug wil. Er volgt tot nu toe (na zo'n 9 maanden) geen enkele reactie. Dreigen met diverse instanties in Nederland, Belgie (EEG) en Engeland heeft geen enkel effect. Je wordt alleen dagelijks bedolven onder e-mailreclame. Kan de Consumentenbond hier nog iets mee in de collectiviteit?