Leeftijdsdiscriminatie bij American Express voortaan duidelijker | Radar checkt

De financiële dienstverlener American Express bracht de 77-jarige Lennard Gerla niet op de hoogte dat hij onverzekerd is bij de creditcard-uitgever vanwege zijn leeftijd. Alle klanten boven de 75 jaar worden niet meer verzekerd door American Express. Zo heeft Gerla twee jaar lang betaald voor een dienst waar hij geen recht op had. 

American Express liet niets van zich horen na aandringen van Radar, tot nu. Zij zullen voortaan klanten tijdig informeren als ze niet meer verzekerd zijn wegens de leeftijd. Wat betreft de leeftijdsdiscriminatie stelt American Express dat ze voldoen aan de Nederlandse wetgeving. 

Tweede Kamerlid Corrie van Brenk heeft naar aanleiding van de reportage Kamervragen gesteld aan minister van Financien. Daaruit moet blijken of American Express de voorwaarden moet wijzigen.

Dit is de volledige reactie van American Express:

'American Express biedt een breed scala van services en privileges als onderdeel van de producten, waar een reisverzekering onderdeel van uitmaakt. Wij communiceren de verzekeringsvoorwaarden op het moment dat de kaart wordt aangevraagd. Tevens zijn deze beschikbaar op onze website. Wij evalueren deze voorwaarden en bepalingen voortdurend om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan wet- en regelgeving. 

Om het bewustzijn van de leeftijdsclausule in de verzekeringen te vergroten, zullen wij voortaan een herinnering sturen naar de kaarthouders die bijna de leeftijd van 75 jaar bereiken.'

Forumreacties

5
  • Door Radar

Als Platinum-kaarthouder bij American Express dacht de 77-jarige Lennard Gerla goed verzekerd te zijn, maar dat bleek niet zo te zijn. Nadat hij zijn iPhone laat vallen in Amerika, probeert hij de kosten te verhalen op zijn uitgebreide reisverzekering van American Express. Pas tijdens dit telefoongesprek met de klantenservice van de credicardmaatschappij komt hij erachter dat hij al 2 jaar onverzekerd reist. De uitgebreide reis-, annulering- en autohuurverzekering is namelijk alleen geldig voor kaarthouders tot 75 jaar. ‘Dit is leeftijdsdiscriminatie en wij vinden dit heel erg kwalijk. Deze meneer heeft twee jaar lang een premie betaald voor iets waar hij geen recht op had. Dat is geldklopperij', aldus Joyce Donat van de Consumentenbond. Corrie van Brenk, Tweede Kamerlid voor 50 Plus vindt het in strijd met de wet en gaat kamervragen stellen. Dit alles kwam aan bod in de Radar-uitzending van maandag 15 april. Op 22 april heeft Fons nieuws te melden. https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/leeftijdsdiscriminatie-door-american-express-radar-checkt/ Maandag 15 april 2019 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1 en Maandag 22 april 2019 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door Nijogeth

Alweer?

  • Door renewouters

Alweer?
Lees het bericht eens...