background branding

Leeftijdsdiscriminatie door American Express | Radar checkt

Als Platinum-kaarthouder bij American Express dacht de 77-jarige Lennard Gerla goed verzekerd te zijn, maar dat bleek niet zo te zijn. 

Nadat hij zijn iPhone laat vallen in Amerika, probeert hij de kosten te verhalen op zijn uitgebreide reisverzekering van American Express. Pas tijdens dit telefoongesprek met de klantenservice van de credicardmaatschappij komt hij erachter dat hij al 2 jaar onverzekerd reist. De uitgebreide reis-, annulering- en autohuurverzekering is namelijk alleen geldig voor kaarthouders tot 75 jaar.

‘Dit is leeftijdsdiscriminatie en wij vinden dit heel erg kwalijk. Deze meneer heeft twee jaar lang een premie betaald voor iets waar hij geen recht op had. Dat is geldklopperij', aldus Joyce Donat van de Consumentenbond. 

Corrie van Brenk, Tweede Kamerlid voor 50 Plus vindt het in strijd met de wet en gaat kamervragen stellen. 

Forumreacties

5
  • Door Radar

Als Platinum-kaarthouder bij American Express dacht de 77-jarige Lennard Gerla goed verzekerd te zijn, maar dat bleek niet zo te zijn. Nadat hij zijn iPhone laat vallen in Amerika, probeert hij de kosten te verhalen op zijn uitgebreide reisverzekering van American Express. Pas tijdens dit telefoongesprek met de klantenservice van de credicardmaatschappij komt hij erachter dat hij al 2 jaar onverzekerd reist. De uitgebreide reis-, annulering- en autohuurverzekering is namelijk alleen geldig voor kaarthouders tot 75 jaar. ‘Dit is leeftijdsdiscriminatie en wij vinden dit heel erg kwalijk. Deze meneer heeft twee jaar lang een premie betaald voor iets waar hij geen recht op had. Dat is geldklopperij', aldus Joyce Donat van de Consumentenbond. Corrie van Brenk, Tweede Kamerlid voor 50 Plus vindt het in strijd met de wet en gaat kamervragen stellen. Dit alles kwam aan bod in de Radar-uitzending van maandag 15 april. Op 22 april heeft Fons nieuws te melden. https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/leeftijdsdiscriminatie-door-american-express-radar-checkt/ Maandag 15 april 2019 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1 en Maandag 22 april 2019 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door Nijogeth

Alweer?

  • Door renewouters

Alweer?
Lees het bericht eens...