Lek ontdekt in smartphones van Samsung

Smartphones van Samsung die over bepaalde processors beschikken kunnen enorm gevaar lopen. Er is een lek in de beveiliging ontdekt die ervoor zorgt dat alle data van een toestel gestolen of verwijderd kan worden. Dit meldt de website NU.nl maandag.

De ontwikkelaars hebben zelf het gat in de beveiliging van de telefoons ontdekt, op het XDA-Developers forum zijn de verontrustende berichten naar voren gebracht. De lek bevindt zich in de Exynos 4210 en 4412-processors, ondermeer de Samsung Galaxy Note I en Note II en de Samsung Galaxy S II en S III zijn er de dupe van.

Vooral voor gebruikers kan het problemen opleveren, het installeren van bijvoorbeeld een malware-app in de Play Store kan er al voor zorgen dat een hacker controle krijgt over jouw toestel. Er zijn echter nog geen apps die misbruik maken van de lek, omdat het pas net ontdekt is.

Het kan nog wel even duren voordat Samsung het probleem heeft opgelost, maar de ontwikkelaar, SuperCurio, heeft een fix klaar staan die er voor zorgt dat het gat gedicht kan worden.

Bron: NU.nl / XDA-Developers