background branding

Let op: diverse spookfacturen namens 'zorgverzekeraars' verspreid

spookfacturen-30-10-2019.jpg

Er gaan verschillende overtuigende nepmails namens 'zorgverzekeraars' rond. In de mails wordt gevraagd om een nabetaling met een link naar een betaalverzoek van een Bunq-rekeninghouder, meldt Opgelicht?!.

De mails komen zogenaamd namens de verzekeraars CZ en Zilveren Kruis. 

Openstaande rekeningen

In de e-mail van CZ betreft het een bedrag van €331,74 aan openstaande rekeningen. De verzender dringt aan op een betaling binnen enkele dagen. Je kunt het bedrag voldoen onder vermelding van kenmerk 9092209199429220 of onder vermelding van relatienummer 705520439. Echter brengt de link in de mail je niet naar de website van de verzekeraar, maar dus naar een betaalverzoek van een oplichter. Gooi de mail meteen weg.

Nabetaling zorgpremie

In de mail namens 'Zilveren Kruis' gaat het om een bedrag van maar liefst € 481,50, omdat je de zorgpremie voor de maanden augustus en september niet betaald zou hebben. Er wordt gedreigd met een incassobureau of gerechtsdeurwaarder wanneer je het bedrag niet voldoet voor 31 oktober. Ook bij deze mail ga je naar een betaalverzoek van een oplichter wanneer je op de link klikt. 

Kenmerken nepmail

Maak nooit zo maar geld over wanneer je het niet helemaal vertrouwt. Neem bij twijfel contact op met je verzekeraar en vraag naar de echtheid van de e-mail. Doe dit uiteraard niet met de contactgegevens die in de mail vermeld staan.

Hoe weet je of je te maken hebt met een phishingmail? Radar zet kenmerken voor je op een rij.

Lees: Is deze mail nep? Kenmerken van phishing

Bron: Opgelicht?!