Let op: valse mails over boete van 'CJIB' in omloop!

cjib-03-08-2017-780-22.jpg

Opgelet: krijg je een mailtje omdat je de maximumsnelheid op de autosnelweg hebt overtreden, zogenaamd afkomstig van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)? Betaal de boete niet en verwijder het bericht! Het gaat om een valse mail.

Er zijn verschillende versies van het bericht in omloop. Twee varianten bekijk je onder dit bericht.

De mails hebben het onderwerp 'Laatste aanmaning' en 'Laatste aanmaning betaalverzoek CJIB'. In beide versies staat dat je de maximumsnelheid hebt overtreden. Je wordt in een van de mails gevraagd om het openstaande bedrag van de boete via een link te betalen. Let op! Klik niet op deze link, kwaadwillenden kunnen zo toegang krijgen tot jouw bankgegevens.

Het CJIB schrijft op de website: 'Hebt u een mail ontvangen waarin staat dat u een boete moet betalen? Dan is dit altijd een nepmail van oplichters, die zo aan uw geld proberen te komen!  Wij mailen nooit een boete of aanmaning.'

Het CJIB adviseert om niet op links te klikken en geen bijlagen te openen. Bovendien adviseert het bureau om te checken of je de laatste versie hebt geïnstalleerd van je antivirusprogramma en firewall.

Bron: Radar / CJIB