Lidl biedt goedkoopste groente en fruit

200930 groente en fruit.jpg

Groente en fruit in Lidl is gemiddeld 16 procent goedkoper dan in andere supermarkten. Dat stelt de Consumentenbond na een vergelijking van de prijzen in vijftien ketens. De duurste supermarkt voor groente en fruit? Spar, met prijzen 18 procent boven het gemiddelde. 

Supermarktketen Aldi is de op een na goedkoopste. Het prijsverschil met Lidl is opvallend, aangezien de huismerken van de discounters al jaren op hetzelfde prijsniveau zitten. In de Aldi betaal je 12 procent minder dan gemiddeld voor groente en fruit. 

Opmerkelijk is ook dat Jumbo en Picnic voor A-merken vaak goedkoop zijn, maar voor groente en fruit net iets duurder dan gemiddeld. Bij Plus geldt het tegenovergestelde: terwijl A-merken er duurder dan gemiddeld zijn, worden groente en fruit goedkoper aangeboden.

Omgekeerd biologisch

Als het op de verkoop van biologische groente en fruit aankomt, hangen de discounters dan weer onderaan de ranglijst. Aldi biedt amper vijf en Lidl elf biologische soorten, zo stelt de Consumentenbond. Albert Heijn heeft met 51 varianten de ruimste keuze aan biologisch groente en fruit, gevolgd door Jumbo (45 artikelen) en Plus (35 artikelen).

Verse soorten

De Consumentenbond nam het gemiddelde van vijf prijspeiling in julli van 112 verse groente- en fruitartikelen. Alleen onbewerkte en bewerkte producten, zoals voorgesneden sla, werden in de vergelijking meegenomen. Diepvriesproducten en groente in blik werden buiten beschouwing gelaten.

Bron: Consumentenbond