Limburgse kippenhouderij Kloeke Kip is grootste Liegebeest

30092020kip.jpg

Kloeke Kip is de winnaar van de Liegebeestverkiezing 2020. Deze producent uit het Limburgse Grubbenvorst spreekt over 'eerlijke kip', 'stressvrij' en 'een focus op het welzijn van het dier', maar volgens dierenorganisatie Wakker Dier is dat 'klinkklare onzin'. Kloeke Kip houdt volgens Wakker Dier 250.000 plofkippen en wil doorgroeien naar een megastal met één miljoen dieren.

Sinds 2009 organiseert Wakker Dier de jaarlijkse Liegebeestverkiezing om 'misleiding en leugenachtige uitspraken' over dierenwelzijn te onthullen. Dit jaar brachten meer dan 21.500 mensen hun stem uit. Kloeke Kip kreeg 43 procent van de stemmen. Ook deze bedrijven waren genomineerd voor de prijs.

Het bedrijf nodigt iedereen uit om in de stal te komen kijken

De producent van kipproducten nam eerder deze maand al afstand van de nominatie voor de prijs. 'De Kloeke Kip is open en transparant en zal eenieder die informatie vraagt laten zien hoe de integraal duurzame keten en meest duurzame stal ter wereld werkt. We geven altijd antwoord op vragen en zijn ervan overtuigd dat we écht duurzaam zijn', was de reactie. Het bedrijf nodigt iedereen uit in de kippenstal te komen kijken.

Bron: ANP