background branding

'Loonstijging Nederland hoger dan gemiddeld'

loonsverhoging.jpg

Nederlandse werknemers kunnen in 2017 rekenen op gemiddeld 2,5 procent salarisstijging. Dat staat in een studie van het internationale organisatieadviesbureau Korn Ferry Hay Group. Volgens de onderzoekers scoort Nederland hiermee boven de gemiddelde salarisstijging van 2,1 procent voor West-Europa.

Het aantrekken van de lonen hangt samen met het economisch herstel en de lage rente. Dit jaar gingen salarissen hier al met een vergelijkbaar percentage omhoog.

Jaarlijks onderzoek naar loonverwachtingen

Gecompenseerd voor verschillen in inflatie stijgen de lonen in de wereld volgend jaar waarschijnlijk zo'n 2,3 procent. Werknemers in Azië gaan er met 4,3 procent het meest op vooruit in besteedbaar inkomen, gevolgd door het Midden-Oosten (2,5 procent). Afrika en Latijns-Amerika scoren het slechtst met inkomensplussen van 0,7 en 1,1 procent.

Korn Ferry Hay Group doet jaarlijks onderzoek naar loonverwachtingen, zoals voorspeld door afdelingen personeelszaken wereldwijd. Voor de studie zijn gegevens gebruikt uit een grote database met meer dan 20 miljoen werknemers verdeeld over 25.000 organisaties uit 110 landen.

Bron: ANP