Maaltijdboxen getest - Reactie HelloFresh

HelloFresh.png

Hieronder lees je de reactie van HelloFresh op de uitzending van Radar (19-11-2018) over de maaltijdboxentest.

'De missie van HelloFresh is onze klanten helpen om dagelijks met gemak een gevarieerde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wekelijks bieden we onze klanten dertien gerechten waaruit zij een keuze maken om tot een passend weekmenu te komen. Door te inspireren met diverse gerechten, proberen we uiteindelijk op lange termijn nieuwe bewuste eetgewoonten aan te leren.

Inzicht in voedingswaarden

Onze voedingsdeskundigen zijn nauw betrokken bij de samenstelling van de maaltijden en zien erop toe dat er wekelijks een gevarieerd aanbod op het menu staat. Daarnaast staan de voedingswaarden gedetailleerd vermeld bij de te kiezen gerechten voor de komende week en op de receptkaarten die we bij de gerechten leveren, zodat onze klanten hier inzicht in hebben. Uit recent klantonderzoek (Augustus 2018) blijkt dat 68 procent van onze klanten vindt dat zij gezonder zijn gaan eten sinds zij klant zijn bij HelloFresh.

Groente

Wij vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan het stimuleren van de aanbevolen 250 gram groente per dag. Zo streven wij naar ten minste 200 gram groente per maaltijd per persoon. Dit is de richtlijn die het Voedingscentrum aangeeft voor de warme maaltijd. Het komt incidenteel voor dat een gerecht slechts 150 gram groente bevat. In ons klantonderzoek geeft 77 procent aan meer nieuwe groente te hebben leren kennen door HelloFresh.

Vlees & vis

De richtlijn van het Voedingscentrum voor de inname van vlees of vis is 100 gram per dag. Dit is tevens wat wij aanhouden voor onze maaltijden. Echter, waar een gerecht het nodig heeft en wanneer uit klantfeedback blijkt dat 100 gram te weinig wordt bevonden, kiezen we er voor om incidenteel  120 tot 140 gram per portie op te nemen. Ook stimuleren wij onze klanten om vaker vegetarisch te eten. Elke week zijn minstens vijf van de dertien gerechten vegetarisch. Bijna 75 procent van onze klanten geeft in het klantonderzoek aan vaker vegetarisch te zijn gaan eten dan zij daarvoor deden.

Zout & volkoren

Daarnaast letten we op de zoutwaarden in de gerechten. Voor zout geeft het Voedingscentrum de richtlijn van 6 gram per dag aan voor volwassenen. Wij streven ernaar dat 50 procent van onze gerechten minder dan twee gram zout bevatten. Tevens zijn er per week minimaal twee recepten verkrijgbaar waarin volkoren producten zijn gebruikt.'