Maandag in Radar: Apk-keuring | Biologische melkveehouders

apk-keuring-03-05-2018-780.jpg

Radar duikt in de wereld van de apk-keuring. En: biologische boeren zijn ontevreden over het overheidsbeleid. Volgens biologische boeren kunnen zij minder koeien houden zodat de reguliere melkveehouder meer koeien kan houden dan de Europese norm voorschrijft.

In de uitzending van 7 mei:

Apk-keuring

In Nederland worden elk jaar ruim 7 miljoen auto's gekeurd. Vaak maak je bovenop de apk-kosten ook nog extra kosten, omdat er andere mankementen zijn gevonden. Je kunt niet zeker weten of die kosten terecht zijn, je ben tenslotte een leek. Radar duikt in de wereld van de apk-keuring.

Biologische melkveehouders luiden noodklok

Biologische melkveehouders zijn ontevreden over het overheidsbeleid. Volgens biologische boeren kunnen zij minder koeien houden zodat de reguliere melkveehouder meer koeien kan houden dan de Europese norm voorschrijft.

Dat vinden de biologische melkveehouders niet alleen oneerlijk, veel boeren dreigen ook in de financiële problemen te komen en overwegen met het boerenbedrijf te stoppen. Wat betekent dat voor de beschikbaarheid van biologische producten in de toekomst? En wat moet er gebeuren om de toekomst van de biologische boer zeker te stellen? Maandag in Radar.Maandag 7 mei 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1