Maandag in Radar: Crowdfunding | Opstalverzekering

Het wemelt van de crowdfundingplatforms. Boaz kreeg in korte tijd ruim €89.500 binnen via een dergelijk platform om een medische behandeling in Zweden te kunnen ondergaan. Hij kreeg alleen maar €82.500 uitgekeerd. Waar is die €7.000 dan gebleven? En hoe wapen je jezelf als consument tegen de schade-experts van een verzekeraar? Dit en meer zie je maandag 10 december in Radar.

Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve manier om een project te financieren, zoals bijvoorbeeld voor een opstartend bedrijf. Je vermeldt welk bedrag je nodig hebt, en zo kan iedereen die wil, investeren in jouw bedrijf. Maar het kan ook gebruikt worden om die ene medische behandeling, die je nodig hebt maar niet vergoed wordt, toch te kunnen betalen. Zo ook Boaz, hij kreeg in korte tijd ruim €89.500 binnen via zo’n crowdfundingplatform om een medische behandeling in Zweden te kunnen ondergaan. Alleen kreeg hij van die €89.500 maar €82.500 uitgekeerd. Waar is die €7.000 dan gebleven? Radar zoekt het uit.

Te lage uitkering opstalverzekering

Je huis is volledig afgebrand, er is niks meer over. Een nachtmerrie. Tot overmaat van ramp beland je in een eindeloze discussie met je verzekeraar waar je je opstalverzekering hebt lopen. Om je huis opnieuw te laten bouwen heb je een bepaald bedrag nodig, maar de verzekeraar wil ruim een ton minder uitkeren. De aannemer die gevonden is, is volgens de verzekeraar te duur. Terwijl je een garantie tegen onderverzekering hebt. Een impasse. En ondertussen lopen je hypotheekkosten gewoon door. Hoe wapen je jezelf als consument tegen de schade-experts van een verzekeraar? 

Maandag 10 december in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS