Maandag in Radar: Drugsafval | Schuld door overlijden

Zelf opdraaien voor de kosten voor het verwijderen van drugsafval in je tuin. Waarom wordt dit niet vergoed? En: Stichting Seroxat-Claim dient een collectieve claim in tegen de fabrikant van het middel Seroxat aan. Het middel Seroxat is verdacht van ernstige bijwerkingen, zoals moordpogingen en agressie.

Drugsafval in je tuin

Vooral inwoners in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland kunnen er mee te maken krijgen; chemisch drugsafval dat gedumpt wordt op jouw terrein. Het bizarre is dat je in eerste instantie zelf moet opdraaien voor de kosten voor het verwijderen van het afval. Die kosten kunnen oplopen tot duizenden euro's. Voorheen kon je het jaar daarop een gedeelte vergoed krijgen vanuit een landelijke subsidieregeling die verdeeld werd over de verschillende provincies. Alleen dreigt die regeling nu te verdwijnen. Maar waarom wordt het niet meer vanuit het Rijk betaald? Radar zoekt het uit.

Bijwerkingen antidepressiva

Radar besteedde de afgelopen jaren meerdere keren aandacht aan de bijwerkingen van antidepressiva. Vooral het middel Seroxat is verdacht van ernstige bijwerkingen, zoals moordpogingen en agressie. Deze maand dient Stichting Seroxat-Claim een collectieve claim in tegen de fabrikant. In de studio een gesprek met advocaat Ron Lensen van Stichting Seroxat-Claim. 

Maandag 18 februari in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1