Maandag in Radar: Eiwitshakes | Hypotheeklastenvergelijkers

maandag-in-radar-eiwitshakes-780.jpg

Sporters zweren bij eiwitshakes, maar is dat terecht? Verder: online hypotheeklastenvergelijkers geven verschillende uitkomsten op basis van dezelfde input. En: patiëntenverenigingen luiden de noodklok over het niet vergoeden van bijzondere tandheelkunde?

De zin en onzin van eiwitshakes

Eiwitshakes vóór het sporten, tijdens het sporten, na het sporten: vooral jongere sporters zweren erbij. Want wie grote spieren wil, moet veel eiwitten tot zich nemen. Daarnaast zorgen de eiwitten in de shakes voor sneller herstel van je spieren. Althans, dat doen de reclames van de shakes je geloven. Maar kloppen al die beweringen eigenlijk wel?

Hypotheeklastenvergelijkers

Bij welke aanbieder betaal je de laagste maandlasten voor je hypotheek? Online stikt het van de vergelijkingssites waar je makkelijk je salaris en hypotheeklasten in kan vullen om daar achter te komen. De uitkomsten van die sites verschillen alleen nogal, soms wel tientjes per maand. Dat klinkt weinig, maar over een looptijd van twintig jaar kan dat behoorlijk aantikken. Waar komen die verschillen vandaan?

Geen vergoeding bijzondere tandheelkunde

Je voelt je ellendig. De chemo die je kanker moet bestrijden maakt je zieker en zieker. En als gevolg van de chemo ervaar je ook nog eens problemen aan je gebit. Gelukkig vergoedt de verzekeraar die kosten voor bijzondere tandheelkunde - althans, dat dénk je. Helaas blijkt dit vaak niet het geval te zijn. En niet alleen mensen die chemotherapie ondergaan overkomt dit. Ook veel patiënten met Sjögren, een auto-immuunziekte, krijgen vaak een afwijzing van hun zorgverzekeraar, en dat terwijl hun gebitsproblemen duidelijk het gevolg zijn van hun ziekte. Patiëntenverenigingen luiden de noodklok. Maar wordt die ook gehoord?

Maandag 24 september in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1