Maandag in Radar: Lekdetectiecentrale | Staatsbank

lekkage-uitzending-still-01022019.png

Vanwege een lekkage in je huis zoek je op internet naar een gespecialiseerd bedrijf en komt uit bij de Lekdetectiecentrale. Dat levert een amateuristisch schaderapport op dat je verzekeringsmaatschappij niet accepteert - en je zit nog steeds met de lekkage. En: het wordt steeds concreter: een staatsbank. Hoe moet die eruit gaan zien? Dit en meer zie je maandag 4 februari in Radar.

Lekdetectiecentrale

Lekkage in je huis. Dat is balen, vooral omdat je het niet zelf kan oplossen. Dus zoek je op internet naar een gespecialiseerd bedrijf. Je komt uit bij de Lekdetectiecentrale. Die komt langs, kan de oorzaak van de lekkage niet vinden, maar vraagt wel ruim 350 euro cash af te rekenen. Het amateuristische schaderapport wordt niet geaccepteerd door je verzekeringsmaatschappij en je zit nog steeds met je lekkage. Je voelt je zwaar getild. Radar krijgt veel klachten over de Lekdetectiecentrale. Is de werkwijze van dit bedrijf onkunde, of is er meer aan de hand? Maandag in Radar.

Staatsbank

Het wordt nu toch echt steeds concreter: een staatsbank. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft onlangs een rapport gepubliceerd. Een van de aanbevelingen is 'een publiek verankerd alternatief voor betalen en sparen, naast de huidige (commerciële) banken'. Dit kan volgens de WRR 'de vorm van een bank aannemen, al dan niet door de overheid opgezet, die zich alleen met betalen en sparen bezighoudt'.

Al in 2016 bleek uit een enquête onder de leden van het Radar Testpanel dat zo'n 80% van hen vóór een staatsbank is. En dat percentage is anno 2019, na het uitvoeren van dezelfde enquête, nog steeds zo hoog. Rest nu de vraag hoe die staatsbank eruit moet gaan zien. Radar zet de opties op een rij.

Radar checkt: Oxycodon | E-accu-leasecontract

Minister Bruins wil het gebruik van zware pijnstillers als oxycodon verminderen. Fons praat ons bij. Verder: Jort Kelder moest een opmerkelijk contract tekenen voor het leasen van een accu voor een elektrische auto.

Maandag 4 februari 2019 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1