Maandag in Radar: Maaltijdboxen | Schuld bij het CAK

screenshot_maaltijdboxen.png

Er zijn tegenwoordig veel verschillende maaltijdboxen beschikbaar, maar zijn ze wel de moeite waard? Radar zoekt het uit. En: Er valt plotseling een torenhoge rekening van het Centraal Administratie Kantoor op je deurmat, hoe kan dat?

In de uitzending van maandag 19 november 2018:

Maaltijdboxentest

Gemak dient de mens. En de maaltijdboxen die je tegenwoordig kan bestellen met daarin ingrediënten en recepten voor meerdere maaltijden, zijn daar een goed voorbeeld van. Het aantal aanbieders van de boxen is in korte tijd flink gestegen. Ruim de keuze dus. Maar ja, hoeveel zit erin en is het wel genoeg voor 2 personen? En wat kost zo’n box, zijn de recepten makkelijk te begrijpen en is het eigenlijk wel lekker? Radar vroeg een culinair journalist om 5 weken lang 5 boxen te testen door alle maaltijden die er in zitten te koken. Het Voedingscentrum bekijkt de voedingswaarden van de maaltijden. Maandag in Radar de uitslag.

Hoge schuld bij het CAK

Mevrouw Bastiaansen is 93 jaar oud en heeft nog niet eerder in haar leven schulden gemaakt. En dan valt er een brief op de deurmat van het Centraal Administratie Kantoor (CAK), dat ze meer dan 27.000 euro moet terugbetalen. Sterker nog, het bedrag wordt volgende maand meteen van haar rekening afgeschreven, zo staat in de brief. De toon is dreigend en het nieuws van de schuld valt rauw op haar dak. Door een administratieve fout van het CAK heeft ze namelijk jarenlang een te lage eigen bijdrage betaald voor haar verzorgingstehuis. Het CAK dacht namelijk dat haar man nog leefde, daar was de lage eigen bijdrage op gebaseerd. Maar haar man is al in 2003 overleden. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En waarom hoort ze dit nu pas? Radar zoekt het uit.

Dit en meer maandag 19 november in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1.