Maandag in Radar: Pensioen kwijt | Ziekenhuis-parkeertarieven als melkkoe

vlcsnap-2018-02-05-10h21m43s801.png

De kosten voor parkeren bij ziekenhuizen verschillen per locatie en kunnen flink in de papieren lopen. Hoog tijd voor verandering, vindt de SP. En je pensioen is ingewikkelde materie. Hoe kan het fout gaan - en hoe kun je dat voorkomen?

In de tv-uitzending van maandag 5 februari 2018:

Parkeertarieven van ziekenhuizen als melkkoe

Meestal bezoek je niet iemand voor de lol in het ziekenhuis. Des te vervelender als je aan het einde van je bezoek geconfronteerd wordt met hoge parkeerkosten - soms wel 36 euro voor een hele dag. Dan loopt het flink in de papieren als je vaak naar het ziekenhuis moet.

De kosten voor parkeren bij ziekenhuizen verschillen per locatie. Nine Kooiman van de SP noemt de parkeertarieven een melkkoe voor de ziekenhuizen en pleit daarom voor het afschaffen ervan. Ze licht haar plan toe in de studio.

Pensioen kwijt door een foutje

Je pensioen is ingewikkelde materie. En als je er dan een keer induikt, is de informatie die je vindt ook niet altijd even makkelijk te begrijpen. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld met het pensioen dat je hebt opgebouwd als je gaat scheiden? Of mag je ervan uitgaan dat je partner een nabestaandenpensioen krijgt als je overlijdt?

In Radar voorbeelden van hoe het fout kan gaan, ook al denk je dat je alles goed geregeld hebt. En waar moet je dan op letten om te voorkomen dat het fout gaat?

Maandag 5 februari 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1