background branding

Maandag in Radar: Reparatie kapot telefoonscherm | Nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2

kapotscherm-mobiel-uitzending-171019.jpg

Door de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 moeten banken verplicht derde partijen toegang geven tot de gegevens van hun klanten. Hoe zit dit precies? Verder in Radar aandacht voor de reparatie van een kapot telefoonscherm. Ook: wat doe je tegen hoofdluis?

In de tv-uitzending van maandag 23 oktober 2017:

Wat kost de reparatie van een kapot telefoonscherm?

Je telefoon glipt uit je hand. Het telefoonscherm ligt aan gruzelementen. Wie is het niet overkomen? Een rondgang langs verschillende telefoonwinkels leert dat de prijsverschillen voor het repareren van je scherm gigantisch zijn. Waarom is het verschil zo groot, en wat voor scherm krijg je dan eigenlijk? Radar gaat op onderzoek uit.

De gevolgen van de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2

De richtlijn gaat pas volgend jaar in en toch stuurt de Rabobank nu al hun klanten een mail of brief om nieuwe bankvoorwaarden te accepteren, met het oog op de komst van PSD2. Hoe dat precies zit, zie je maandag in Radar.

Wat kun je tegen hoofdluis doen?

Je krijgt al jeuk als je er aan denkt: hoofdluis. Een eeuwenoud probleem. Vooral kleine kinderen die veel met elkaar spelen en lichamelijk contact hebben, hebben last van luizen. Tot voor kort, want het RIVM constateert dat ook steeds meer middelbare scholieren er last van hebben. De puber van tegenwoordig is amicaler, maakt veel selfies met vrienden en heeft dus meer lichamelijk contact. Ideaal voor de luis om van de ene haar naar de andere te verplaatsen. Wat kun je er tegen doen?

Maandag 23 oktober in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1