Maandag in Radar: Rolstoeltoegankelijkheid van treinen | Bravecto

trein_rolstoel_anp_780.jpg

In de volgende tv-uitzending aandacht voor anti-tekenmiddel Bravecto voor honden. En hoe is het gesteld met de rolstoeltoegankelijkheid van treinen?

In de tv-uitzending van 13 februari 2017:

Trein op veel plekken niet toegankelijk voor mensen in rolstoel

In het VN-verdrag Handicap staat dat mensen met een beperking ook gebruik moeten kunnen maken van het openbaar vervoer. Dat klinkt logisch, maar toch is dit in Nederland niet zo goed geregeld als je zou denken. Je bent met een rolstoel afhankelijk van assistentie bij zowel het binnengaan als het verlaten van de meeste treinen, en op ruim 300 stations is deze assistentie niet mogelijk.

Hoe heeft die situatie kunnen ontstaan en hoe lossen we dit op?

Anti-tekenmiddel Bravecto voor honden: gevaarlijk of niet?

Bravecto is een middel dat aan honden gegeven wordt om teken en vlooien te bestrijden. Wie op google de naam Bravecto invoert, komt op verschillende nationale en internationale sites waar de ergste aandoeningen in verband worden gebracht met dit middel.

Zaken als epilepsie, nierfalen, huidaandoeningen en zelfs overlijden passeren de revue in de verhalen die de hondeneigenaren met elkaar uitwisselen. Veel baasjes maken zich dan ook zorgen over dit product.

Volgens de fabrikant en de meeste dierenartsen is het middel echter zeer veilig. Wie heeft er onderzoek gedaan en is dat voldoende om de veiligheid te waarborgen?Maandag 13 februari 2017 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1