Maandag in Radar: Spaargeld in hypotheek | Ongewenst zakelijk energiecontract

verkoper-energiecontract-zakelijk-deur-uitz-780.jpg

Waarom komen banken en verzekeraars niet over de brug als jij het spaargeld uit je hypotheek wilt hebben? En mensen met een Kamer van Koophandel-inschrijving krijgen ongewenste zakelijke energiecontracten aangesmeerd.

In de tv-uitzending van maandag 18 september 2017:

Spaargeld in hypotheek komt niet vrij

Via banksparen of een levensverzekering heb je de afgelopen jaren een flink potje geld gespaard voor je hypotheek. Dit kun je goed gebruiken om je hypotheek over te sluiten of een nieuw huis te kopen. Uit onderzoek van Radar blijkt echter dat banken en verzekeraars maar niet over de brug komen als dit geld nodig is. Als klant kun je dan flink in de problemen komen. Wat zit er achter deze vertraging?

Ongewenst zakelijk energiecontract

Of je een goedkoper energiecontract wil, vraagt de verkoper aan de deur. Je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel dus hij kan je een goed zakelijk voorstel doen. Je tekent, maar pas later kom je erachter dat je juist duurder uit bent en alleen onder het contract uit kan door een enorme boete te betalen. Ondertussen is de verkoper niet meer bereikbaar. Hoe zit dit? Radar zoekt het uit.Maandag 18 september in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1