Maandag in Radar: Veiligheid van trampolineparken | Beter Leven Keurmerk voor melk

BeterLevenMelk_still2-780.jpg

Hoe zit het met de veiligheid van trampolineparken, en met het toezicht daarop? En: wat betekenen de verschillende stempels van het nieuwe Beter Leven keurmerk voor melk? Dit en meer zie je in de tv-uitzending van Radar op maandag 29 april.

Veiligheid van trampolineparken

Trampolineparken (ruimtes vol met trampolines, zo ver als het oog reikt) schieten als paddenstoelen uit de grond. Het springen op een trampoline is echter niet zonder gevaar, blijkt uit het aantal mensen met blessures en verwondingen die zich melden op de eerste hulp.

Uit een enquête van Radar blijkt dat een kwart van de ondervraagde bezoekers van trampolineparken weleens licht tot zwaar letsel heeft opgelopen. Hoe zit het met het toezicht op de trampolineparken? Zijn er regels waar ze zich aan moeten houden en zo ja, worden die wel gehandhaafd?

Beter Leven keurmerk voor melk

Het was er al voor vlees en nu is het er ook melkproducten: het Beter Leven keurmerk. Je kent dit waarschijnlijk al van het logo op de verpakking van bijvoorbeeld biefstuk of gehakt, en zuivel heeft nu een soortgelijk plaatje.

Als je melk koopt kan dat melk zijn zonder ster, met één ster of met drie sterren. Elk stempel staat voor een bepaalde mate van diervriendelijkheid, en of de melk voldoet aan zekere natuur- en milieu-eisen. Maar waar staat welk stempel nou voor? Radar legt het uit.

Maandag 29 april in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1