Maandag in Radar: Verkoopjetelefoon.nl | MiniContainment

verkoopjetelefoon-uitz-pb-1-780.jpg

Als je je smartphone verkoopt via Verkoopjetelefoon.nl en het bedrijf geeft je niet het bedrag dat je verwacht had, wat kun je dan doen? Verder: een nieuw asbestverwijderingssysteem, MiniContainment, wint aan populariteit maar hoe veilig het is, is nog niet helemaal duidelijk.

In de uitzending van 30 april:

Is Verkoopjetelefoon.nl echt 'makkelijk en zeer betrouwbaar'?

In ruil voor een vast bedrag je telefoon opsturen, dat kan via Verkoopjetelefoon.nl. Je stuurt de telefoon op en vervolgens controleert het bedrijf het toestel op mankementen. Als het die vindt, krijg je maar 25% vergoed.

Ben je het niet eens met die conclusie? Jammer, je krijgt je telefoon niet meer terug. Dat staat tenslotte in de voorwaarden. Maar mag dat wel?

En wat gebeurt er als je vier telefoons en een tablet opstuurt die je van tevoren hebt laten controleren door een deskundige? Radar neemt de proef op de som.

Is asbestverwijdering met MiniContainment wel veilig?

Zoals bekend is asbest gevaarlijk. Daarom mag je er niet bij in de buurt komen en gebeurt de verwijdering ervan door personen in afgesloten witte pakken.

Nu is er een nieuwe methode: MiniContainment. De asbestsaneerder plaatst een doorzichtige kast over een met asbest besmet object. Via gaten met handschoenen kan de saneerder het object dan schoonmaken zonder dat de asbestdeeltjes in de lucht terecht komen. De bewoner of gebruiker van het pand kan er gewoon bij blijven.

Of de veiligheid wel gegarandeerd kan worden is niet 100% duidelijk. Sterker nog, onderzoeksbureau TNO zegt dat er meer duidelijkheid moet komen over de methode voordat je een asbestsaneersysteem zoals MiniContainment gaat gebruiken. Waarom wordt het dan toch op steeds grotere schaal toegepast?Maandag 30 april 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1