Mediateam: Pgb | BPA

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Update: Pgb

Bijna 200 mensen met een verstandelijke beperking en een persoonsgebonden budget moesten aan het Zilveren Kruis Zorgkantoor tienduizenden euro's terugbetalen omdat er mogelijk gefraudeerd was door hun zorgaanbieder. Dat was al vrij absurd, want daar konden zij helemaal niks aan doen, en in februari werd het nog gekker. Toen kregen diezelfde mensen een brief van Zilveren Kruis: of ze even schuld wilden bekennen en wilden beloven dat ze niet zouden gaan procederen tegen het zorgkantoor.

Dat lieten we zien in februari.

Inmiddels hebben ze excuusbrief gekregen. ‘Het spijt ons dat er misverstanden zijn ontstaan’, schrijft het Zilveren Kruis Zorgkantoor. Verder staat erin dat mensen geen afstand hoeven te doen van hun rechten en ook de opgelegde zwijgplicht is van tafel - maar een echte oplossing is er nog niet.

Update: Bisfenol A (BPA)

Kassabonnetjes, soepblikken, infuuszakken: allemaal producten waar mogelijk bisfenol A in zit, ook wel BPA genoemd. Dat is een chemische stof die in zeer kleine hoeveelheden al schadelijk kan zijn en die via die producten terecht kan komen in je voedsel, of direct in je lichaam.

Zie ook onze uitzending hierover.

Inmiddels is er opnieuw een rapport van het RIVM dat bevestigt dat de stof zeer schadelijk is, vooral voor jonge kinderen en zwangere vrouwen.  De minister maakt zich nu ook eindelijk zorgen en wil de norm verlagen.

Meldpunt digitale belastingaangifte

Het is weer die tijd van het jaar, of je het leuk vind of niet: de belastingaangifte. De Belastingdienst is de digitale aangifte enorm aan het promoten. Die kun je doen via een speciale app of via Mijn Belastingdienst. Dus daar gaat het erg druk worden de komende tijd. Wij zijn benieuwd wat de ervaringen zijn van consumenten met de digitale aangifte, en hiervoor hebben we een speciaal meldpunt geopend op radartv.nl. Negatieve én positieve ervaringen zijn welkom.

Papieren aangifte is nog wel mogelijk, maar daarvoor moet je het formulier aanvragen via de Belastingtelefoon. (En als je die onbereikbaar is kun je dat ook aangeven bij ons meldpunt.)

Oproep: Onnodige behandeling

Voor een Radar-uitzending in de maand mei zoeken wij mensen die in het ziekenhuis een behandeling hebben gekregen en die het idee hebben dat die onnodig was.

Meer weten / geïnteresseerd? Ga naar het formulier.

Ga naar het formulierFormulier met meer uitleg staat op de site.